Wat een prachtig evenement is dit. Het begon allemaal in 2012. Geïnspireerd op het Glazen Huis van 3FM, is er geld ingezameld en dit mooie bedrag van ruim achtduizend euro werd gedoneerd aan het Glazen huis van 3FM wat dat jaar in Enschede stond.

Daarna is het idee ontstaan om geld in te zamelen voor lokale en/of regionale goede doelen. Elk jaar rond september is het inmiddels een van de tradities van Ootmarsum geworden.

GEVARIEERD AANBOD
Er is van woensdag tot zondag een gevarieerd aanbod met artiesten die belangeloos optreden en wat voor veel gezelligheid zorgt. Je kunt plaatjes aanvragen tegen vergoeding. Op Facebook is een actie ontstaan dat vrienden elkaar nomineren dit ook te doen. Je kunt het Glazen Huis Ootmarsum sponsoren als bedrijf. Je kunt een veilingitem inbrengen, en de veiling zelf is natuurlijk het hoogtepunt. 
BeleefOotmarsum.nl geeft elk jaar een avontuurlijke belevenis weg voor deze veiling. De veiling blijft een spannend gegeven tot het laatste moment. Het brengt natuurlijk ook veel hilariteit met zich mee. Zo werd een veilingitem ingebracht dat je stage mag lopen bij de Raad van 11 van de Carnavalsvereniging. Tot een pot snoepjes die € 40,- opbracht. Geweldig!

Het gaat vooral om de gezelligheid, het brengt mensen bij elkaar en je doet iets goeds voor iemand anders. Het mooie van deze actie is, het wordt door vrijwilligers verzorgd, er blijft dus echt niets aan de strijkstok hangen en het blijft in de eigen regio.

In 2018 biedt Beleef Ootmarsum de avontuurlijke belevenis “Avontuur aan Tafel” aan alle vrijwilligers die het Glazen Huis Ootmarsum mogelijk maken. Hulde voor deze groep mensen die dit mooie evenement al jaren mogelijk maken. Wat een Toppers! Bedankt!