Avontuur in Ootmarsum

Beleef Ootmarsum bestond in 2017 alweer 10 jaar. In 2007 zijn we van start gegaan met het “Avontuur in Ootmarsum”. Na 2 jaren van vele brainsessies, puzzelen, ontwerpen, zelf maken, vele nachtelijke uren en natuurlijk ook veel plezier was onze eerste belevenis een feit. Onze testgroep bestond uit 60 verjaardag vierders. De gasten wisten niet wat ze gingen doen en werden compleet verrast. Alles liep precies zoals we het in gedachten hadden en de reacties waren eenduidig enthousiast! Vanaf die avond is het als vanzelf gaan lopen. Uit elke groep kwamen weer nieuwe aanvragen. Mond tot mond reclame werkte perfect. Omdat het “Avontuur in Ootmarsum” met personages onderweg is en er ook externe elementen ingehuurd worden moest de groep uit minimaal 30 personen bestaan anders werden de kosten te hoog. We kwamen erachter dat er meer kleine dan grote groepen zijn die zo’n avontuur willen beleven. Aan die vraag wilden we ook graag gehoor geven.

 

De Verdwenen Erfenis

We hadden genoeg ideeën en weer gingen er twee jaar van intensief samenwerken vooraf voor onze nieuwe belevenis, speciaal geschreven voor de kleine groepen vanaf 8 personen.
We deden dit allemaal naast ons normale werk, het werd vooral ‘s avonds en “s nachts werken. Het is geweldig om samen te brainen, alles bedenken, uitwerken en als dan het resultaat er is van de nieuwe belevenis “de Verdwenen Erfenis”, blijft het altijd spannend
of anderen het ook leuk vinden.Ook deze belevenis is zeer positief ontvangen.
Na meerdere testcases en wat aanpassingen konden we al snel van start gaan. In eerste instantie was “De Verdwenen Erfenis” bedoeld voor groepen van 8 tot 24 personen.
Maar al snel wilden gasten die “het Avontuur in Ootmarsum” hadden meegemaakt dit ook wel mee beleven. We hebben de spelmaterialen aangepast en inmiddels kunnen we tot 40 personen het spel laten beleven. Later is er ook nog een versie bijgekomen voor de jeugd vanaf 12 jaar. Basisscholen, schoolreisjes,schoolkampen, scouting en jeugdfeesten maken hier ook graag gebruik van.

 

Avontuur aan tafel

In 2018 zijn we alweer bijna drie jaar bezig iets nieuws te ontwikkelen, waarbij we ook denken aan gasten die liever niet naar buiten willen. Deze nieuwe belevenis heet ”Avontuur aan Tafel”. Het spel is gebaseerd op de escaperoom die sinds 2012 erg populair is geworden. Het nadeel van zo’n escaperoom is dat je maar met 6 of 8 personen per keer kunt spelen. Beleef Ootmarsum heeft het spel zo ontwikkeld dat je er met 24 personen tegelijk kunt spelen. Het is een spel van actie, tijdsdruk, puzzelen, codes kraken en spanning. Deze belevenis heeft een tijdspanne van anderhalf uur. Is de groep groter dan 24, dan kun je bijvoorbeeld ook in 2 keer anderhalf uur spelen. Je kunt dit “Avontuur aan tafel” al met 4 personen spelen, thuis of op elke gewenste lokatie.

Met BeleefOotmarsum zijn we al meer dan 10 jaar bezig om verhalen te vertellen die je zelf kunt aanraken. Jij bent aan de beurt om een feest te organiseren en je zoekt iets origineels?
Maak van jouw feest ook een avontuurlijke belevenis. Een avontuurlijke belevenis waar iedereen nog lang over zal napraten! Wij creëren unieke belevenissen en Ootmarsum is hierbij altijd het decor. Durf jij te verdwalen in Ootmarsum? Er wordt veel aandacht geschonken aan de spannende verhaallijnen, mooie spelmaterialen, de sfeer en de logica van de puzzels, het is allemaal aanwezig in onze belevenissen.